Η CIA χρηματοδοτεί έρευνες για τη γεωμηχανική, σύμφωνα με δημοσιεύματα!

Admin | Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 | 3:18 μ.μ. | 5 σχόλια

Η CIA φέρεται, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, να χρηματοδοτεί μερικώς έρευνα της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (NAS) των Ηνωμένων Πολιτειών γύρω από το κατά πόσο θα ήταν εφικτή η

ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής με μεγάλης κλίμακας ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mother Jones, η πρώτη μελέτη γεωμηχανικής που χρηματοδοτείται από υπηρεσία πληροφοριών θα διαρκέσει 21 μήνες. Έχει ως στόχο να διερευνήσει με ποιους τρόπους οι επιστήμονες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα μετεωρολογικά φαινόμενα, να αξιολογήσουν τους πιθανούς κινδύνους από τέτοιες παρεμβάσεις και να διαπιστώσουν εάν μελλοντικά πειράματα μηχανικής θα μπορούσαν να ενέχουν κινδύνους και για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ στην προκειμένη περίπτωση.

Το πρόγραμμα πιστεύεται ότι θα στοιχίσει 630.000 δολάρια, τα οποία θα μοιραστούν η NAS, η CIA, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας και η NASA. Στην ιστοσελίδα της, η NAS γράφει ότι η μελέτη χρηματοδοτείται μερικώς από «την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών», κάτι που σύμφωνα με εκπρόσωπό της αναφέρεται στη CIA.

Μια μέθοδος που ενδέχεται να μελετηθεί είναι αυτή της διαχείρισης της ηλιακής ακτινοβολίας ή SRM, η οποία βασίζεται στην ιδέα της αντανάκλασης του ηλιακού φωτός πίσω στο διάστημα με στόχο την ανάσχεση της ανόδου της θερμοκρασίας.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η CIA είναι πιθανό να εμπλέκεται στη μελέτη καθώς αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή ως δυνητική απειλή για την παγκόσμια γεωπολιτική σταθερότητα και θέλει να γνωρίζει ποιες είναι οι ρεαλιστικές επιλογές για την αντιμετώπισή της. Η έκθεση της NAS είναι επίσης πιθανό να αναλύει τους κινδύνους μονομερών εφαρμογών γεωμηχανικής, π.χ. από επιστήμονες ή κράτη-παρίες.

Εκπρόσωπος της CIA δεν επιβεβαίωσε άμεσα ούτε όμως και διέψευσε τις πληροφορίες, λέγοντας στο Mother Jones ότι «είναι φυσικό σε ένα ζήτημα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η Υπηρεσία να συνεργάζεται με τους επιστήμονες προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του για την εθνική ασφάλεια».

(naftemporiki.gr)

Category: ,

5 σχόλια:

  1. Τους ρωτήσατε γιατί σταμάτησαν να εκδίδουν την λίστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους ρωτήσαμε. Η απάντησή τους ήταν ότι έχουν επικεντρωθεί στις έρευνες για μεταλλαγμένες ζωοτροφές πλέον. Προφανώς δέχτηκαν μεγάλη πίεση ή κάτι άλλο ανταποδοτικό γι αυτές τις λίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ελέγχονται από τους Ανουννάκους που κρύβονται πίσω άπ' αυτά τα φρικτά εγκλήματα.


    Η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων γίνεται με απόλυτη αδιαφάνεια, πολύ περισσότερο όταν αυτά τα χρήματα είναι πλαστά.



    Ο πραγματικός σκοπός της ευγονικής γεωμηχανικής είναι ο αφανισμός κάθε μορφής ζωής και η μετατροπή της Γης σε σεληνιακό τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν σας εγραψα οτι η γκρινπις ειναι βλακειες νεοταξικες για τους κουτους εσεις στα ψεκασματα δεν αναρτεισατε το σχολιο μου και δεν ξερω γιατι.για την γεωμηχανικη και τους ψεκασμους το βουλωνουν,στην σερβια οταν ριχναν τα απεμπλουτισμενα ουρανια τα κτηνη των βρυξελλων με τους γιανκιδες το ειχε βουλωσει και παλι....μονο για καμια φαλαινα την βλεπουμε ,,για την λιστα αυτην παλι δεν ξερει τιποτα...γκρινπις μαι αςς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς εννοείτε το σχόλιο που βρίσκεται εδώ.. http://psekasmata.blogspot.gr/2014/06/12.html το οποίο και δημοσιεύτηκε κανονικά. Αν εννοείται κάποιο άλλο, δεν έχει αποσταλεί σε μας. Τα έχουμε δημοσιεύσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...