Πως συνδέεται η κλιματική αλλαγή με την πολιτική αποσταθεροποίηση κρατών παγκοσμίως;

Admin | Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 | 12:42 μ.μ. | 1 σχόλια


H κλιματική αλλαγή έπαιξε ρόλο στην εκδήλωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, σύμφωνα με
αμερικανική έρευνα. Η έρευνα διαπιστώνει ότι η χειρότερη ξηρασία στην καταγεγραμμένη ιστορία της Συρίας που ρήμαξε τη γεωργία και την κτηνοτροφία και εκτόπισε 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους την τριετία 2007-2010, οδήγησε στον εμφύλιο, μόλις ένα χρόνο αργότερα. Οι επιστήμονες, χωρίς να υποστηρίζουν ότι οι κλιματικές αλλαγές ήταν που προκάλεσαν την κρίση αλλά σημειώνοντας ότι έπαιξαν ρόλο, αναφέρουν: «Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι ανθρώπινες επιδράσεις στο κλιματικό σύστημα εμπλέκονται στις τρέχουσες συγκρούσεις στη Συρία». Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του περιοδικού Science, όπου δημοσιεύονται τα αποτελέσματα έρευνας του 2011 από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ), η κλιματική αλλαγή είναι «ο μείζων παράγοντας» πίσω από την αύξηση της συχνότητας των επεισοδίων ξηρασίας τα τελευταία 20 χρόνια στη Μεσόγειο. Ήδη από λίγο πιο παλιά, το 2009, άλλη μελέτη προειδοποιούσε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνει τον κίνδυνο εμφύλιων συγκρούσεων στην Αφρική. 

Πηγή: www.lifo.gr

Category: ,

1 σχόλιο:

  1. επιτελους καινουριες αναρτησεις ! ειχατε καιρο! και τα γεγονοτα τρεχουν γραψτε ενα αρθρο για το εγκλημα που συντελειται εδω και 2 χρονια στα βαλκανια και ειδικα στην ελλαδα με τις απιστευτες βροχοχαλαζοπτωσεις και μονιμες συννεφιες..πασχα 2014 2015 με καιρο συβηριας..οποτε εχουμε γιορτη ο καιρος χαλαει αμεσα..28 οκτωβριου 25 μαρτιου αποκριες καθαρη δευτερα και τωρα πασχα..μετα τα σαββατοκυριακα σειρα εχουν οι γιορτες...ειναι απιστευτος ο καιρικος πολεμος που γινεται στην ελλαδα η παραγωγη στη βορεια μερια εξαφανιστηκε! και κανενας δεν μιλαει..ο μαρτιος 2015 στην δυτικη ελλαδα ειχε 6 μερες σχετικη ηλιοφανεια! ανηκουστο! δεν θα προλαβουμε να καταστραφουμε απο οικονομια θα προλαβει ο καιρος...ενω η γερμανια απολαμβανει αφυσικες λιακαδες οπως και ολη η βορεια ευρωπη. οι δορυφορικες εικονες δειχνουν μονιμη συννεφια στην ιταλια ελλαδα και παραλια τουρκιας..εγκλημα βαρυ που γινεται απροκαλυπτα 2 χρονια..ηλιος στη ελλαδα παρελθον! και ψεκασμοι σαββατο του λαζαρου νυχτα στην πανσεληνο για να προλαβουν την μεγαλη εβδομαδα! κανεις δεν μιλαει κανεις δεν καταλαβαιμει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...