Το Πρώτο Θέμα άλλαξε το άρθρο για τους αεροψεκασμούς μέσα σε λίγες ώρες!!! Έπεσαν τα γνωστά τηλέφωνα;;; Από που ήρθε η οδηγία ;;;

Admin | Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 | 4:02 μ.μ. | 0 σχόλια

Μέσα στην απίστευτη ένταση με την οποία πραγματοποιούνται οι αεροψεκασμοί τη σημερινή ημέρα ήρθε και το άλλο απίστευτο!
Το Πρώτο Θέμα άλλαξε το αρχικό του άρθρο για τους αεροψεκασμούς μετά το σάλο που έγινε στο διαδίκτυο!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τις πρωινές ώρες το Πρώτο Θέμα δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο εκφράζοντας τις ανησυχίες και τους φόβους των πολιτών και επεσήμανε πως
το φαινόμενο έχει ενταθεί τις τελευταίες με την αποκορύφωσή του σήμερα Πέμπτη 26-9-2013.

Για του λόγου το αληθές....Μετά από λίγες ώρες το Πρώτο Θέμα προσπαθεί να μας αλλάξει άποψη!

Τι μεσολάβησε στο ενδιάμεσο; 

Ποιοι και γιατί ενοχλήθηκαν τόσο πολύ από τη διάσταση που πήρε το θέμα στο διαδίκτυο;

Από που πήραν οδηγίες να αλλάξουν κατεύθυνση;

Από μόνη της όλη αυτή η ενέργεια και με το τρόπο που διενεργήθη εγείρει πολλά ερωτηματικά και ενισχύει την άποψη πως όντως κάτι θέλουν να αποκρύψουν!


Δείτε τώρα τι λέει το άρθρο μετά την απαραίτητη "διόρθωση"και συνεχίζει...


"Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, «τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται από νερό υπό τη μορφή σταγονιδίων ή μικροσκοπικών παγοκρυστάλλων και οφείλονται στη συμπύκνωση των υδρατμών, που περιέχονται στα καυσαέρια των πολιτικών αεροσκαφών τα οποία κινούνται σε αεροδιαδρόμους άνωθεν της χώρας μας».

Οπως επισημαίνουν οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας «η συμπύκνωση των υδρατμών των καυσαερίων αποτελεί φυσικό φαινόμενο και οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του αέρα στα μεγάλα ύψη όπου κινούνται τα αεροσκάφη αυτά».

Ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας έλεγε στο protothema.gr πως αναλόγως των καιρικών συνθηκών τα λεγόμενα contrails εμφανίζονται σε συγκεκριμένο ύψος. Μάλιστα, στα δελτία καιρού που λαμβάνουν οι πιλότοι πριν από τις εκπαιδευτικές αποστολές τους -ή τις επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν- η ΕΜΥ ενημερώνει τους ιπταμένους σε ποιο ύψος σχηματίζονται τα contrails για να αποφεύγουν τη διέλευση από ύψη αυτά ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί.
(καλά αυτός που το σκέφτηκε αυτό πρέπει να έχει iq κατσικιού) «Το χαρακτηριστικό ενός άπειρου πιλότου (σσ. αναφέρεται στις πτήσεις στρατιωτικού χαρακτήρα) είναι ότι δεν αντιλαμβάνεται το γεγονός και πετά στο ύψος που δημιουργούνται τα contrails με αποτέλεσμα να γίνεται αντιληπτός διά γυμνού οφθαλμού από δεκάδες μίλια μακριά», λέει στο protothema.gr ο ίδιος αξιωματικός που αντέδρασε γελώντας όταν του ζητήσαμε να σχολιάσει αν πράγματι μας... ψεκάζουν.

Αυτό βεβαίως αφορά τις στρατιωτικές πτήσεις. Διότι στις πολιτικές πτήσεις, οι πιλότοι των αεροσκαφών δεν έχουν λόγο να αποφεύγουν τη διέλευση από τα ύψη όπου τα contrails που δημιουργούνται γίνονται αντιληπτά στο έδαφος.

Μπορεί να μην ενισχύει τις.. δημιουργικές συνωμοσιολογικές απόψεις, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν μας ψεκάζουν ούτε και διεξάγονται επιχειρήσεις με αεροσκάφη να αφηνουν λευκές χημικές ουρές πάνω από τα... κεφάλια μας. "

Εμείς ένα έχουμε να πούμε...

Εύγε..!! Άξιος ο μισθός σας!!!  

Category:

0 σχόλια

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...