Αεροψεκασμοί - Αλλαγή καιρού - Περίεργα σύννεφα - Πάτρα 23-10-2012

Admin | Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 | 10:35 μ.μ. | 1 σχόλια


Πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι οι αεροψεκασμοί προηγούνται συνήθως κάποιας αλλαγής καιρού.  Θα σας παρουσιάσουμε την εξέλιξη του φαινομένου και...
τα συμπεράσματα θα τα βγάλετε μόνοι σας.



Ας ξεκινήσουμε από την ανατολή του Ηλίου. Ηδη λεπτά σύννεφα έχουν αρχίσει να σχηματίζονται προερχόμενα από πολλαπλές παράλληλες γραμμές όπως μπορείτε να δείτε στις φώτο.
Το γεγονός ότι από πολύ νωρίς υπήρχε η νέφωση φανερώνει ότι είχαν "ολονύχτια βάρδια".

(κλικ στις φώτο για μεγέθυνση)
Πάτρα ώρα 7:30 το πρωί



Και βέβαια από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι συνεχίζουν να "εμπλουτίζουν" τον καθαρό μέχρι εκείνη την ώρα ουρανό.






Φτάνοντας λοιπόν στο μεσημέρι βλέπουμε πως η νέφωση πυκνώνει αρκετά...


...και παράξενα σε σχήμα και δομή νέφη κάνουν την εμφανισή τους...

...ώσπου δημιουργούνται αυτά....





Και όπως είπα και στην αρχή.. τα συμπεράσματα δικά σας!





Category: , ,

1 σχόλιο:

  1. "Πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι οι αεροψεκασμοί προηγούνται συνήθως κάποιας αλλαγής καιρού. Θα σας παρουσιάσουμε την εξέλιξη του φαινομένου και...
    τα συμπεράσματα θα τα βγάλετε μόνοι σας."

    Η αλλαγή καιρού διακρίνεται με το μάτι από την εμφάνιση και διαδοχή κάποιων νεφών, τα οποία υποδηλώνουν έλευση θερμού ή ψυχρού μετώπου. Ειδικά στην περίπτωση του θερμού μετώπου, θα παρατηρήσετε ότι πρώτα εμφανίζονται υψηλά νέφη τύπου cirrus,cirrostratus, cirrocumulus, μετά μεσαίου υψομέτρου νέφη τύπου altostratus, altocumulus και μετά χαμηλότερα, τύπου stratus κλπ. Όταν αρχίσουν να φαίνονται και τα χαμηλά αναμένεται και βροχή (όχι πάντα, εξαρτάται).

    Όταν εμφανίζονται λοιπόν τα cirrus (Πολύ ψηλά νέφη) τότε θα δείτε ότι διακρίνονται γι απολύ ώρα και οι ουρές. Η αύξηση της συννεφιάς είναι επακόλουθη, όχι από τις ουρές αλλά από την έλευση του μετώπου. Διαβάστε λίγο μετεωρολογία και θα τα βρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...