Χειμωνιάτικη επίθεση με βροχές και καταιγίδες. Έντονα τα φαινόμενα.

Admin | Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 | 2:33 μ.μ. | 0 σχόλια

Νέα επίθεση του χειμώνα έχουμε σήμερα και αύριο με τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές να είναι έντονα. Σε ισχύ είναι εξάλλου το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων που εξέδωσε η Εθνική Μετερωολογική Υπηρεσία.
Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ
Η κακοκαιρία με τις βροχές και τις καταιγίδες θα
διαρκέσει ως το μεσημέρι της Τρίτης
Βουτιά του υδραργυρου, τσουχτερό το κρύο σε πολλές περιοχές
Ξαναχαλάει ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Βρέχει αυτή την ώρα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές που αυτή τη στιγμή πλήττουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Σάμο, την Ικαρία. Αργότερα οι καταιγίδες αυτές θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Καταιγίδες έχουμε και στα δυτικά, δηλαδή στα νησιά του Ιονίου. Βρέχει και πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ χιονίζει στις ορεινές περιοχές της Πίνδου, δηλαδή στο Περτούλι και στο Γαρδίκι. Χιόνια πέφτουν και στον Ψηλορείτη στην Κρήτη.

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας δεν πρόκειται να επηρεάσει την ανατολική ηπειρωτική χώρα, δηλαδή την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου εκεί έχουμε λιακάδα.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος σημειώνει καθοδική πορεία και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 έως 11 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 έως 12 με 13 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 15 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά με βροχές αλλά από το μεσημέρι και μετά οι βροχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ αλλά στα ανοιχτά του Ευβοϊκού δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά και πρωϊνές βροχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν τα ορεινά του νομού. Τα φαινόμενα ωστόσο από το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Category:

0 σχόλια

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...