Νέος τύπος συννέφου χωρίς όνομα: οι μετεωρολόγοι προσπαθούν να τo ταξινομήσουν! Πως εμφανίστηκε ξαφνικά;;; [ΒΙΝΤΕΟ]

Admin | Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 | 12:55 μ.μ. | 0 σχόλια

Άρθρο της dailymail

Το σύννεφο χωρίς όνομα: οι μετεωρολόγοι προσπαθούν να ταξινομήσουν τα μοναδικά «Asperatus» σύννεφα που εμφανίζονται σε
όλον τον κόσμο.

Σχηματισμένα σε φανταστικά σχήματα, αυτά τα σύννεφα κρέμονται πάνω από το σκούρο χρώμα του τοπίου, όπως οι προάγγελοι μιας ισχυρής καταιγίδας.

Όμως, παρά την εκπληκτική και συχνή εμφάνισή τους, οι σχηματισμοί αυτοί δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί επίσημα με κάποιο όνομα.




Τα έχουν δει σε όλη τη Βρετανία σε διάφορες μορφές - από την Snowdonia ως τα Highlands της Σκωτίας - και σε άλλα μέρη του κόσμου όπως στη Νέα Ζηλανδία, αλλά συνήθως διαλύονται χωρίς να φέρουν κάποια καταιγίδα.

Και μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό το θυελλώδες καιρικό φαινόμενο αξίζει πολύ τη δική του ταξινόμηση.

Οι ειδικοί στη Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία προσπαθούν τώρα να του δώσουν μια επίσημη ονομασία λέγοντάς τα «Asperatus», από τη λατινική λέξη για το «τραχύ».

Αν το πετύχουν, θα είναι η πρώτη ποικιλία σχηματισμού νεφών στην οποία έχει δοθεί μια νέα ονομασία εδώ και πάνω από μισό αιώνα

«Είναι λίγο σαν να ψάχνουμε στην επιφάνεια μιας ασταθούς θάλασσας από τα κάτω», είπε ο Gavin Pretor-Pinney, ιδρυτής της Εταιρείας Cloud Appreciation, ο οποίος προσδιόρισε το σύννεφο από τις φωτογραφίες που του έστειλαν τα μέλη της Εταιρίας.

«Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε και να διαβαθμίσουμε όλες τις εικόνες των σύννεφων που παίρνουμε, αλλά υπήρχαν κάποια που απλά δεν φαίνεται να εντάσσονται σε καμία από τις άλλες κατηγορίες, έτσι άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι ένα μοναδικό είδος νέφους».
Και πρόσθεσε: «Το κάτω μέρος των νεφών είναι αρκετά τραχύ και ασταθής. Φαίνεται πολύ θυελλώδεις, αλλά μερικές από τις αναφορές που έχω πάρει δείχνουν ότι τείνουν να διαλύονται χωρίς να γυρνάνε σε καταιγίδα. "

Η Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία συγκεντρώνει πλέον λεπτομερείς πληροφορίες για τις ημέρες και τις θέσεις όπου έχουν παρατηρηθεί τα σύννεφα asperatus, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν ακριβώς τι είναι αυτό που τα προκαλούν.

Αξιωματούχοι στη συνέχεια θα απευθυνθούν στο Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό του ΟΗΕ στη Γενεύη για να έχουν το νέο τύπο σύννεφου που θα προστεθεί στον Διεθνές Άτλα Νεφών (International Cloud Atlas), το σύστημα που χρησιμοποιείται από τους μετεωρολόγους σε όλη την υδρόγειο.

Ο καθηγητής Paul Hardaker, Διευθύνων Σύμβουλος της RMS, είπε: «Θα πρέπει να υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα αρκετά μεγάλη θερμότητα γύρω από την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία τέτοιου είδους δραματικών σχηματισμών νεφών». (HAARP μήπως;;;)

«Είναι αρκετά σκοτεινές δομές και έτσι πρέπει να υπάρχει πολλή συμπύκνωση υδρατμών στο σύννεφο».

  Σχόλιο psekasmata  

Βρε μπας και είναι από τα "καυσαέρια" και ψάχνουν τσάμπα οι άνθρωποι ;;;;;
Εσείς αλήθεια... έχετε παρατηρήσει καθόλου τα σύννεφα στον ουρανό; Μήπως σας θυμίζουν κάτι οι εικόνες στο βίντεο;



Μετάφραση: Κόκκινος Ουρανός
Daily mail 

Category:

0 σχόλια

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...