Oλοταχώς προς τη νομιμοποίηση.... Καλωσορίσατε στην εποχή της Γεωμηχανικής!

Admin | Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 | 11:47 π.μ. | 0 σχόλια

Ολοένα και περισσότεροι οικολογικοί φορείς επιχειρούν πλέον να πείσουν την κοινή γνώμη για την προκληθείσα από τον άνθρωπο κλιματική αλλαγή, οδηγώντας σε προτάσεις αντιμετώπισης της που συμπεριλαμβάνουν ακόμη και την χρησιμοποίηση προγραμμάτων… γεωμηχανικής.

Ο James Watson, διευθυντής του προγράμματος κλιματικής αλλαγής της Κοινότητας Διατήρησης της Άγριας Ζωής  Wildlife Conservation Society (WCS), «σκιαγραφεί» την απειλή της μελλοντικής ερήμωσης της γης και της πλήρους καταστροφής των φυσικών τοπίων… Η Κοινότητα Διατήρησης της Άγριας Ζωής συνεργάσθηκε με τα Πανεπιστήμια Queensland και Stanford, προχωρώντας στην διαμοίραση δεδομένων αναφορικά με τα οικοσυστήματα και την κατάσταση στην οποία προβλέπεται ότι θα περιέλθουν στο άμεσο μέλλον .

Ο Watson επεξηγεί αναλυτικότερα: “Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κλιματική αλλαγή αναμένεται να έχει άμεσο και έμμεσο αντίκτυπο στα οικοσυστήματα του πλανήτη με πολλούς τρόπους και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να θεωρούμε ότι όλες οι δράσεις προσαρμογής θα εφαρμοστούν παντού με την ίδια καταλληλότητα. Η πραγματικότητα έγκειται στο γεγονός των περιορισμένων χρηματικών πόρων και θα πρέπει να ξεκινήσουμε να πραγματοποιούμε έξυπνες «κινήσεις» αναφορικά με τις επενδύσεις και τις στρατηγικές προσαρμογής σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Η ομάδα δημιούργησε έναν χάρτη της «μελλοντικής» Γης , δείχνοντας έναν πλανήτη ολότελα διαφορετικά από αυτόν που κατοικούμε σήμερα. Ο Watson προβλέπει ότι “η κεντρική Αφρική, το βόρειο κομμάτι της Λατινικής Αμερικής και η βόρειος Αυστραλία θα μετατραπούν μελλοντικά σε εξαιρετικά ασταθείς κλιματικά περιοχές”.

Ο στόχος της δημιουργίας του χάρτη είναι η άμεση επιρροή των κυβερνήσεων, των περιβαλλοντικών φορέων, και των οικονομικών χορηγών ώστε να πραγματοποιηθούν δράσεις διατήρησης της βιοποικιλότητας.

Μία πρωτοβουλία που διαρκεί ήδη 10 χρόνια επιχειρεί να ενδυναμώσει τις συνεργασίες μεταξύ των κυβερνήσεων, των επιστημόνων που προειδοποιούν για την κλιματική αλλαγή και των επενδυτών ώστε να «αναπτυχθούν οι δυνατότητες παγκόσμιας περιβαλλοντικής αλλαγής και να υποστηριχθεί η προσπάθεια μετασχηματισμού στην πορεία προς μία παγκόσμια αειφορία στις ερχόμενες δεκαετίες». Το όνομα αυτήςFuture Earth.

Η πρωτοβουλία Future Earth έχει ως στόχο την σχεδίαση ενός παγκόσμιου σχεδίου ώστε να επιβλέψει:

• Την έρευνα και ανάπτυξη βιώσιμων μεθόδων που θα οδηγήσουν στον έλεγχο της τροφήςτων υδάτωντης ενέργειαςκαι της φροντίδας υγείας.
• 
Τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίαςτων επιστημών και των οικονομικών μέτρων
• 
Τις στρατηγικές πίεσης προς τις κυβερνήσεις και τους νομοθέτες ώστε να υποστηριχθούν οι προσπάθειές τους.
• 
Τις διακηρύξεις ολοκληρωμένων σχεδίων αειφορίας σε συνεργασία με ακαδημαϊκούςεπιχειρήσεις• Τον έλεγχο των υπανάπτυκτων εθνών μέσω του εξαναγκασμού ανάπτυξης τεχνολογιών με βάση τη περιβαλλοντική βιωσιμότητα. 


Από το «κόλπο» της προπαγάνδας δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο Ο.Η.Ε. Βάσει νέας έκθεσής του, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί ότι η συγκέντρωση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και τουλάχιστον 800.000 χρόνια.

Ως λύση; Προτείνεται η γεωμηχανική.. Η απορρόφηση δηλαδή των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε πλανητική κλίμακα, είτε μέσω της «Διαχείρισης της Ηλιακής Ακτινοβολίας» είτε μέσω της «Αφαίρεσης του Διοξειδίου του Άνθρακα».

Η Διαχείριση της Ηλιακής Ακτινοβολίας αφορά στον περιορισμό των ηλιακών ακτίνων που δέχεται ο πλανήτης, ενώ το πρόγραμμα Αφαίρεσης του Διοξειδίου του Άνθρακα προτείνεται να υλοποιηθεί μέσω συστημάτων απορρόφησης του άνθρακα σε μεγάλη κλίμακα.

Η προπαγάνδα της «κλιματικής αλλαγής» οδηγεί ολοταχώς στην νομιμοποίηση των προγραμμάτων γεωμηχανικής. Προγράμματα που θεωρούνταν από πολλούς ως «θεωρίες συνωμοσίας» που δεν θα αποκτούσαν ποτέ υπόσταση.

Καλωσορίσατε στην εποχή της Γεωμηχανικής..



ΠΗΓΗ

Category: , ,

0 σχόλια

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...