Η ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Παππά στη βουλή για τους αεροψεκασμούς. «Εμμέσως παραδέχονται τους ψεκασμούς. Ο λαός να είναι σε εγρήγορση» τονίζει!

Admin | Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 | 10:46 μ.μ. | 2 σχόλια

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η αποκάλυψη-ντοκουμέντο της «Ε.Ω.» με την ετήσια συνδρομή που καταβάλλει ο ΕΛΓΑ (Ο 
Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων που βρίσκεται υπό την επιστασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) στη Διεθνή Εταιρεία για την τροποποίηση καιρού (WMA) αποκάλυψε ακόμη έναν εμπαιγμό σε βάρος του λαού. Μας ψεκάζουν με κατασταλτικά και καρκινογόνα χημικά και...
πληρώνουμε από πάνω την εταιρία ψεκασμών για να μας σκοτώνει! Οι ενέργειες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά προς τα συναρμόδια υπουργεία, ξεσκεπάζουν την παραπλάνηση που υφίσταται ο λαός από την Πολιτεία.
Ζητήσαμε από τον κ. Παππά να μας κάνει μία δήλωση, αποτιμώντας τις απαντήσεις που του έδωσαν οι αρμόδιοι φορείς:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: «ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ. Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ»
«Η φράση ”Μας ψεκάζουν” που ακούμε συχνά, κρύβει μια πεποίθηση. Είτε χιουμοριστικά λέγεται, είτε μεταξύ σοβαρού και αστείου, είτε διστακτικά “λες να…”, εκφράζει μια εδραιωμένη υποψία.

Είναι διάχυτη η αίσθηση του κόσμου ότι κάτι συμβαίνει που κρατά το Λαό σε διαρκή καταστολή ώστε να μην διαμαρτύρεται, ώστε να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις. Αισθάνεται κατατονία, υπνηλία, πονοκεφάλους, ζαλάδες που δεν έχουν πραγματική αιτία. Δεν του το υπαγορεύει κάποιος, το αισθάνεται ο ίδιος στην καθημερινότητά του.

Παράλληλα, σηκώνει τα μάτια του και βλέπει τα αεροπλάνα που αφήνουν περίεργες ουρές, σε συγκεκριμένο σχήμα διχτυού πάνω στον ουρανό, με τις “ουρές” να διαστέλλονται, που δεν είναι αυτές των αεροπλάνων της γραμμής. Δεν διαλύονται μετά από λίγα λεπτά, όπως συμβαίνει με τα συνήθη αεροπλάνα, δεν είναι ψεκασμός πάνω από καλλιέργειες. Είναι ψεκασμός πάνω από πόλεις.

Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες που τα αεροπλάνα είναι κοινό θέαμα στον ουρανό, και όλοι μας ξέρουμε τι ουρά αφήνει πίσω του ένα συνηθισμένο αεροπλάνο. Κι αρχίζει κανείς να ψάχνει παραπάνω. Πλέον, ξέρετε, ο κόσμος δεν εξαρτά την ενημέρωσή του από το τι του λέει ο καθεστωτικός δημοσιογράφος. Ψάχνει, διαβάζει, αναζητά. Και μαθαίνει. Και όσοι μπορούν, χρησιμοποιούν την λογική τους. Αυτά τα αεροπλάνα με τις περίεργες «ουρές» είναι αεροπλάνα ψεκασμών, είναι αεροπλάνα χωρίς όνομα.
Εμείς στις 28 Ιανουαρίου 2013 καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Περιβαλλοντικής Αλλαγής, και τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την οποία σας παραθέτω, και ρωτάμε μεταξύ άλλων ποια είναι η σύσταση του ψεκαζομένου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; Πότε άρχισαν, με τι πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν.
Στην απάντηση του Υπουργείου Άμυνας παρατίθεται ένα Δελτίο Τύπου του ΓΕΑ όπου υποστηρίζεται ότι ψεκασμοί γίνονται μόνον σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και σε χαμηλό ύψος. Οι ψεκασμοί για τους οποίους μιλάμε δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτή, εφόσον γίνονται πάνω από μεγάλες πόλεις.
Το Υπουργείο Ανάπτυξης μιλά στην απάντησή του για δραστηριότητες πυρόσβεσης. Προφανώς και δεν πρόκειται για την περίπτωση αυτή. Λέει όμως ότι οι ψεκασμοί για τις καλλιέργειες και για πυρόσβεση, δεν αφήνουν τα ίχνη συμπύκνωσης που παρατηρούνται στα μεγάλα ύψη. Συνεχίζει δε και λέει ότι ουδέποτε έχει αδειοδοτήσει ή πιστοποιήσει οποιονδήποτε φορέα ή φυσικό πρόσωπο για την εκτέλεση έργου αεροψεκασμού χημικών τύπου “chemtrail”. Εμμέσως δηλαδή παραδέχεται την ύπαρξη τέτοιου τύπου ψεκασμών αλλά δεν τις αδειοδοτεί.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι πρόκειται για μια προσπάθεια παραπλάνησης, συσκότισης και απόκρυψης με ισχυρισμούς που είναι οφθαλμοφανώς αφελείς άρα είναι εκ του πονηρού. Ουσιαστικά κανένα υπουργείο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να τοποθετηθεί επί του θέματος.
Μέχρις ότου λοιπόν πάρουμε πειστικές απαντήσεις για την προέλευση, την άδεια και την εν γένει ταυτότητα των πτήσεων καθώς και την σύσταση των ψεκασμών, είναι δικαίωμά μας να διατηρούμε τις αμφιβολίες μας, να πιέσουμε ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις και όχι υπεκφυγές, και βεβαίως καλούμε το λαό να βρίσκεται με κάθε τρόπο σε εγρήγορση».


ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΑ
Θέμα: «Αεροψεκασμοί Άγνωστης Προέλευσης»
Σύμφωνα με πλειάδα δημοσιευμάτων (ελληνικών και ξένων) που έχουν κατά καιρούς κατακλύσει το διαδίκτυο αλλά και τις εφημερίδες, διάφοροι επιστήμονες, ερευνητές και πολίτες, έχουν παρατηρήσει ένα συχνό και ταυτόχρονα ανησυχητικό φαινόμενος τους ουρανούς και μάλιστα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για μεγάλου μήκους, πυκνές και λευκές ή υπόλευκες νεφελώδεις γραμμές οι οποίες ξαφνικά παρατηρούνται στον ουρανό μιας περιοχής.
Από τη σταχυολόγηση των ευρημάτων και τις γνώμες των ειδικών που έχουν επωνύμως καταγραφεί, έχει διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για ψεκασμούς παρασιτοκτόνων (αφού αυτοί λαμβάνουν χώρα σε πολύ χαμηλό ύψος και πάνω από αγροκαλλιέργειες), αλλά ούτε και για υδρατμούς από αεριωθούμενα αεροσκάφη, αφού αυτοί ερχόμενοι σε επαφή με την ατμόσφαιρα, διαλύονται σύντομα, το πολύ εντός ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος. Αντίθετα στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών, οι μεγάλου μήκους πυκνές γραμμές, όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται, δημιουργώντας λεπτά τεχνητά νέφη που μπορούν να καλύψουν μια μεγάλης έκτασης περιοχή.
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει διαχρονικά αρνηθεί να παράσχει οποιαδήποτε πληροφόρηση στο κοινό, ισχυριζόμενο ότι τα αεροπλάνα που εκτελούν τους ψεκασμούς δεν είναι στρατιωτικά (άρα είναι πολιτικά) και ότι δεν απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια. Η πληροφόρηση όμως αυτή είναι εσκεμμένα ελλιπής, δεδομένου ότι είναι προφανές πως σε οποιαδήποτε δραστηριότητα συμμετέχουν, τα έστω πολιτικά, αεροπλάνα, έχουν τη συνδρομή ή την άδεια του Υπουργείου Άμυνας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τόσο για το ύψος στο οποίο θα κινηθούν, όσο και για τη διαδρομή που θα εκτελέσουν. Εξάλλου, η αόριστη και αναπόδεικτη επιχειρηματολογία της «γεωμηχανικής», δηλαδή της τεχνικής παρέμβασης στη φύση για τον έλεγχο των κλιματολογικών συνθηκών, αφήνει έκθετη την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, αφού τα όποια «πειράματα» δεν είναι δυνατόν να γίνονται ερήμην αλλά μόνο με τη συνεργασία της εκάστοτε Κυβέρνησης. Η παραφιλολογία και η «συνωμοσιολογική» εκμετάλλευση ενός διαρκούς γεγονότος, οφείλεται αποκλειστικά στην ύποπτη σιωπή της Κυβέρνησης στις συνεχείς ερωτήσεις.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που καταγράφουν αυτή τη δραστηριότητα πάνω από ελληνικές πόλεις (και στην Αθήνα), ποια είναι η σημερινή θέση της Κυβέρνησης για τους αεροψεκασμούς; 
2) Γιατί τα συναρμόδια Υπουργεία αρνούνται να παράσχουν συγκεκριμένες απαντήσεις για τους ψεκασμούς, τώρα που είναι ολοφάνερο ότι αυτοί έχουν γίνει κοινοί σε όλους τους πολίτες; Μήπως έχουν βάση οι «θεωρίες συνωμοσίας» που εντέχνως αφήνει η Κυβέρνηση να καλλιεργούνται;
3) Ποια είναι η σύσταση του ψεκαζομένου υλικού και από ποια αρχή έχει αδειοδοτηθεί η διενέργειά τους; Πότε άρχισαν, με τι πρόγραμμα εκτελούνται και πότε θα ολοκληρωθούν;

Αθήνα, 28/01/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής

Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Γραφείο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Απάντηση προς την Βουλή των Ελλήνων (Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου-Τμήμα Ερωτήσεων)
Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κος Χρήστος Παππάς με θέμα «Αεροψεκασμοί άγνωστης προέλευσης» σας γνρίζω καθ’ο μέρος αφορά το ΥΕΘΑΑ ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα η Πολεμική Αεροπορία έχει εκδώσει ανακοίνωση από την 7η Μαΐου 2012 η οποία ευρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, με θέμα «Ίχνη Συμπύκνωσης (contrails) Αεροσκαφών» την οποία και σας καταθέτω συνημμένα.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση εξεδόθη προς απάντηση ερωτήσεων πολιτών αναφορικά με ίχνη που παρατηρήθηκαν στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο.
Κατά τα λοιπά αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: «Απάντηση σε Ερώτηση»
Σχετ. Η με Αρ. Πρωτ. 6392/28-01-2013 Ερώτηση
Σε απάντηση της Ερώτησης με Αρ. Πρωτ. 6392/28-01-2013 Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή Χρήστο Παππά σας γνωρίζουμε ότι αρμόδια να σας ενημερώσουν είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Απάντηση προς την Βουλή των Ελλήνων (Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου-Τμήμα Ερωτήσεων)
Σε απάντηση της με με Αρ. Πρωτ. 6392/28-01-2013 Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Χρ. Παππάς στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μας σας διαβιβάζουμε το με αρ. πρωτ. Δ13Α/3068/117/05-02-2013 έγγραφο της Υ.Π.Α.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΝΗΟΛΟΓΙΩΝ, ΥΠΟΘΗΚΩΝ & ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
Θέμα: «Απάντηση σε Ερώτηση Βουλευτή κ. Χρ. Παππά»

1. Η δημιουργία νεφών πίσω από αεροσκάφη είναι γνωστό φαινόμενο το οποίο δημιουργείται από αεροσκάφη που ίπτανται σε ύψη άνω, των κατά προσέγγιση 28.000 ποδών (8.500 μέτρων) και οφείλεται στις ατμοσφαιρικές συνθήκες (πίεση, θερμοκρασία κλπ) οι οποίες επικρατούν στις περιοχές πτήσεων και στα σωματίδια των καυσαερίων των κινητήρων των αεροσκαφών. Τα νέφη αυτά είναι συμπυκνωμένοι υδρατμοί και ονομάζονται «ίχνη συμπύκνωσης». Στην διεθνή αεροπορική βιβλιογραφία αναφέρονται ως “condensation trails” ή “contrails” ενώ στην καθομιλουμένη γίνεται αναφορά σε αυτά ως «λευκές ουρές».
2. Το σχήμα των ιχνών συμπύκνωσης και η ακριβής απόχρωσή τους είναι εξάρτηση πολλών παραγόντων, όπως της θερμοκρασίας στο ύψος πτήσης του αεροσκάφους, της πορείας του κα του χρόνου που έχει παρέλθη από την δημιουργία τους έως την παρατήρησή τους. Είναι προφανές ότι τα ίχνη συμπύκνωσης είναι παγκόσμιο φαινόμενο οι δε επιπτώσεις τους στις κλιματικές αλλαγές αποτελούν αντικείμενο σύγχρονων επιστημονικών ερευνών.
3. Γεγονός είναι άλλωστε ότι λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας αεροσκαφών κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, η παρατήρηση των ιχνών αυτών ήτοι των «λευκών ουρών» έχει συχνότερη, με αποτέλεσμα μερικές φορές να παρερμηνεύθονταιως νέφη που προέρχονται από ψεκασμούς χημικών και αναφέρονται στη βιβλιογραφία ως ίχνη χημικών, “chemical trails”ή “chemtrails”.
4. Οι ψεκασμοί από αέρος στην Ελλάδα εντάσσονται στο πλαίσιο των γεωργικών εφαρμογών. Υποκατηγορίες τέτοιων πτήσεων είναι π.χ. οι πτήσεις αεροσκαφών για προνύμφες κουνουπιών σε πολύ χαμηλό ύψος, μόλις μερικών μέτρων πάνω από μη κατοικημένα εδάφη, πτήσεις ψεκασμού, «βομβαρδισμού» νεφών για την προστασία γεωργικών εδαφών με ευπαθείς καλλιέργειες από χαλαζοπτώσεις σε ύψη πτήσης, που τις περισσότερες φορές, είναι από 15.000 έως 20.000 πόδια, δηλαδή περίπου 4,5 έως 6 χλμ. Κα σε κάθε περίπτωση πάνω από τα καταιγιδοφόρα νέφη. Η σύνθεση του υλικού των ψεκασμών των αεροσκαφών και ο προγραμματισμός των πτήσεων αυτών αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
5. Αντίστοιχες πτήσεις εκτελούνται επίσης, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων πυρόσβεσης, για τις οποίες είναι αρμόδιο το Πυροσβεστικό Σώμα.
6. Οι ανωτέρω εντός της Ελληνικής Επικράτειας περιγραφόμενες δραστηριότητες δεν δύνανται πάντως, να δημιουργήσουν τα ίχνη συμπύκνωσης, που παρατηρούνται στα μεγάλα ύψη.
7. Επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία μας δεν έχει υπ’ όψιν της κανένα πραγματικό στοιχείο ή αξιόπιστη πληροφορία που να αφορά στια αρμοδιότητές της και να σχετίζεται με οποιαδήποτε δραστηριότητα αεροψεκασμού χημικών, τύπου “chemtrail”. Ασφαλώς δε, ουδέποτε έχει αδειοδοτήσει ή πιστοποιήσει οποιονδήποτε φορέα ή φυσικό πρόσωπο για εκτέλεση τέτοιου έργου.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Φ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλιο psekasmata:  Η τελευταία παράγραφο τα λέει όλα. Μιλάνε για αξιόπιστη πληροφορία (γι αυτό δεν κάνουν καμιά μέτρηση), και  λένε ότι δεν έχουν εξουσιοδοτήσει κάποιον (για χημικούς ψεκασμούς), όμως το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται εξουσιοδότηση από κανέναν. 
Τύφλα να χει η Πυθία!!! 

Category:

2 σχόλια:

  1. Όλα τα έχουμε... Αυτή την στιγμή ψεκάζουν την Κόρινθο, περνούνε κάθε 5 λεπτά, 1 με 2 αεροπλάνα και αφήνουν λευκό ίχνος αγνώστου χημικού, που θολώνει τον ουρανό και τον κάνει από γαλάζιο, λευκό. Καλά ποιος θα φωνάξει να σταματήσει αυτό; Το νερό και ο αέρας θα μολυνθούνε και ο καρκίνος θα αυξηθεί, τίποτε ποια δεν μας νοιάζει...; Δείτε στοιχεία αεροψεκασμών για την Αρκαδία και όχι μόνο: http://aeropsekasmostripolisarcadias.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ειδαμε σημερα και στην περιοχη της αργολιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...