Λίγα λόγια για μας...

Πριν από 4 περίπου χρόνια (το 2010) και καθώς απολάμβανα αμέριμνος τον καφέ μου στο μπαλκόνι είδα κάποιον να κοιτάζει επίμονα τον ουρανό. Τον ρώτησα λοιπόν απορημένος. Έγινε κάτι; Τι κοιτάζεις;

Μας ψεκάζουν.. μου απάντησε δείχνοντάς μου μερικές λευκές γραμμές στον ουρανό καθώς ένας παράξενο ιριδισμό ο οποίος έμοιαζε με ουράνιο τόξο ενώ ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος. Περισσότερο απ’ όλα με προβλημάτισε αυτό το «ουράνιο τόξο» και όχι οι γραμμές διότι κι εγώ μέχρι τότε πίστευα σε ότι είχα μάθει στη φυσική, στο φαινόμενο δηλαδή της κρυσταλλοποίησης των καυσαερίων. Εκείνη τη στιγμή δεν αποδέχτηκα τίποτα από αυτά που άκουσα, ήταν όμως η αφορμή για να ξεκινήσω να παρατηρώ τον ουρανό. Από εκείνη τη στιγμή και μετά παρακολουθούσα όσο πιο πολύ μπορούσα τον ουρανό… κάθε μέρα... σε διάφορες φάσεις της ημέρας. 

Η πρώτη μου παρατήρηση ήταν να διαπιστώσω 2 ειδών γραμμές. Κάποιες που λίγο μετά τη διέλευση του αεροσκάφους χάνονταν και κάποιες έμεναν για ώρες για απλώνονταν σε μεγάλη έκταση. Το δεύτερο που παρατήρησα ήταν πως τις μέρες που οι γραμμές παρέμεναν για ώρες στον ουρανό παρουσιαζόταν μια ασυνήθιστα πολλαπλάσια κίνηση αεροσκαφών στον αέρα. Παράλληλες πτήσεις, πτήσεις τεμνόμενες, και πτήσεις από διάφορες κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Συνήθως αυτό που έμενε στον ουρανό ήταν ένα σχήμα Χ ή ένα σχήμα της μορφής # αποτελούμενο από τις λευκές που άφηναν αυτά τα αεροσκάφη. Ήταν πολύ περίεργο αυτό που συνέβαινε… Όσο πιο πολύ παρατηρούσα… τόσο έβλεπα και πιο παράξενα πράγματα να συμβαίνουν! Παρατήρησα λοιπόν πως μετά από μικρό χρονικό διάστημα… αυτές οι ουρές όχι μόνο δεν εξαφανίζονταν αλλά άπλωναν όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να σκεπάζουν τον ήλιο, η μέρα να σκοτεινιάζει… 

 Ταυτόχρονα αναζητούσα πληροφορίες στο διαδίκτυο, διάβαζα άρθρα και συνεντεύξεις, έβλεπα διάφορα βίντεο για ένα θέμα που απασχολούσε πολύ κόσμο σε όλο τον πλανήτη. Προσπάθησα να παρατηρώ αν όντως συμβαίνουν αυτά που διάβαζα και με μεγάλη μου λύπη καθημερινά διαπίστωνα πως ισχύουν… Αποφάσισα λοιπόν να αποτυπώνω αυτά που έβλεπα σε ψηφιακό υλικό και να αρχίσω να τα στέλνω σε διάφορους ιστότοπους και blogs. Κάποιες σπάνιες φορές τα δημοσίευαν… κάποιες άλλες καμιά απάντηση… και κάποιες άλλες λάμβανα ειρωνικές και απαξιωτικές απαντήσεις. Σκέφτηκα ότι ίσως να υπήρχε κι άλλος κόσμος που παρατηρούσε τα ίδια και που ίσως τύγχανε της ίδιας ακριβώς αντιμετώπισης. 

Αποφάσισα λοιπόν ότι πρέπει δράσω μόνος μου και να μην περιμένω από τους άλλους. Ξεκίνησα μια προσπάθεια, ένα blog όπου θα μπορούν οι αναγνώστες να στέλνουν το υλικό τους και να δημοσιεύεται.. που θα μπορούν να κάνουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους… Αυτή η προσπάθεια κλείνει σήμερα ακριβώς 2 χρόνια λειτουργίας και η ανταπόκριση από εσάς είναι μεγάλη και αυξάνεται καθημερινά. Μια προσπάθεια που σκοπό της είναι να ενημερώσει ότι αυτό που βλέπουν δεν είναι μια θεωρεία συνομωσίας… είναι μια πραγματικότητα!

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που στηρίζετε τις προσπάθειές μας με όποιον τρόπο μπορείτε. Σας θέλουμε όλους συμμάχους και αρωγούς στον αγώνα ενημέρωσης που κάνουμε. Ελπίζουμε να γίνουμε η αφορμή, όπως έγινε κάποιος και για μας, για προβληματισμό, παρατήρηση και αφύπνιση.


Τέλος να ευχαριστήσουμε πολύ όσους κάνουν αναδημοσίευση τις αναρτήσεις μας ή τις μοιράζονται στα κοινωνικά δίκτυα.

To ιστολόγιό μας 
http://psekasmata.blogspot.gr/
Ο λογαριασμός μας στο twitter:
http://twitter.com/psekasmata
Το rss feed μας:
http://feeds.feedburner.com/psekasmata
Το κανάλι μας στο youtube
https://www.youtube.com/user/psekasmata


Υ.Γ.  Θα θέλαμε να τονίσουμε πως δεν έχουμε το παραμικρό όφελος, ούτε από διαφημίσεις (όπως ισχυρίζονται κάποιοι) αλλά ούτε και προσωπικό. Αντιθέτως ξοδεύουμε αρκετό από τον χρόνο μας με μόνο σκοπό την ενημέρωση του κόσμου.