Αναγνώστης: Τις τελευταίες μέρες στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτεροι αεροψεκασμοί των τελευταίων 2 ετών! (ΦΩΤΟ)

Admin | Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014 | 1:02 π.μ. | 0 σχόλια

"Χαιρετώ το blog και τους αναγνώστες του. Αν και με κάποια θλίψη φαντάζομαι. Τις τελευταίες 4 ημέρες έχω γίνει μάρτυρας μιας πρωτοφανούς "επίθεσης" κατά του πληθυσμού της περιοχής των Ιωαννίνων από χημικούς αεροψεκασμούς. 
Ο όγκος των ψεκασμών ήταν τεράστιος, από τους μεγαλύτερους που έχω παρατηρήσει τα 2 τελευταία χρόνια
Οι ψεκασμοί ήταν ασταμάτητοι με κατάληξη το απόγευμα της τέταρτης ημέρας ο ήλιος σχεδόν να μη φαίνεται από την καταχνιά. Ό,τι δεν έπεσε αυτό το καλοκαίρι, το έριξαν όλο μαζί τώρα. Ο λαιμός μου ήταν λες και είχα καπνίσει ένα πακέτο τσιγάρα (οι φωτός δεν είναι δυστυχώς αντιπροσωπευτικές).

Όπως προείπα, το παρατηρώ όλο αυτό με θλίψη, γιατί κάτι τόσο πασιφανές, που γίνεται μέρα μεσημέρι σε καθαρό ουρανό, αφήνει αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Δεν περιμένω να ακούσω κάτι στις ειδήσεις ή στον τοπικό τύπο. Ούτε φυσικά να βγουν υπεύθυνοι δημοσιογράφοι, καθηγητές μετεωρολογίας κλπ. και να προβούν σε δηλώσεις. Η συγκάλυψη είναι τεράστια, σχεδόν φανταστική θα έλεγα, αλλά αναμενόμενη. Αυτό που εντυπωσιάζει, και σίγουρα το έχετε νιώσει άπειρες φορές όλοι οι αναγνώστες του blog, είναι η εξοργιστική απάθεια του απλού κόσμου. 
Πως γίνεται οι άνθρωποι να παρατηρούν τα πάντα μόνο από το ύψος τους και κάτω;

Πως είναι δυνατόν να μη βλέπουν κάτι τέτοιο, να μη μοιράζονται σκέψεις και προβληματισμούς σε κάτι τόσο περίεργο;

Καμιά φορά σκέφτομαι πως η ελίτ και τα τσιράκια τους έχουν γνώση της άγνοιας του κόσμου. Ξέρανε πως ο κόσμος δεν θα έδινε σημασία όταν θα το κάνανε.

Αλλά στην τελική, αυτό σκέφτομαι πως είναι ο σκοπός ανθρώπων, όπως εμείς που το βλέπουμε. Είχα πει κάποτε στη στήλη πως ετοιμάζω ένα άρθρο που θα το δημοσίευα εδώ και καιρό στον τοπικό τύπο. Τελικά το υλικό έγινε τόσο μεγάλο που σίγουρα δεν μπορεί να εκδοθεί με τη μία. Αλλά σε όλο αυτό που ετοίμαζα, έλειπε η ουσία. 

Ο σκοπός. 
Κατάλαβα πως το να πείσω κάποιον ότι γίνονται αεροψεκασμοί είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο. Φυσικά έχω όλα τα στοιχεία και τα επιχειρήματα για να το κάνω. Αλλά είναι τόσο τρομαχτικό το μέγεθος της παράνοιας των αεροψεκασμών και γίνεται τόσο απροκάλυπτα και με τέτοια ανεδαφική υπεροψία, που η άρνηση είναι η μοναδική ανταπόκριση. Με το που θα ξεκινήσει μια κουβέντα γι' αυτό το θέμα, όλοι μας αντιμετωπίζουν με προκατάληψη και δυσπιστία αν είναι τόσο ευγενικοί ώστε να μη γελάσουν μες τα μούτρα μας. Δεν αντιλέγω, πως κάποιοι πείθονται, απλά είναι πάρα πολύ λίγοι σε σχέση με το γενικό σύνολο. Οπότε ο σκοπός δεν είναι να πείσουμε
Ο σκοπός είναι να προκαλέσουμε
Να προκαλέσουμε την περιέργεια και το ενδιαφέρον, ώστε να κάνουμε τον κόσμο να κοιτάξει ψηλά. Να αρχίσει να παρατηρεί. Να αρχίσει να προβληματίζεται. Και σιγά σιγά ο καθένας μόνος του θα φτάσει στα συμπεράσματα που πρέπει
Μόνο έτσι πιστεύω θα γίνει η αφύπνιση. Μ' αυτό τον τρόπο λειτούργησε σε μένα. Μ' αυτό τον τρόπο λειτούργησε σε όσους μπόρεσα να πείσω. 
Εκτιμώ το χρόνο και την υπομονή σας να διαβάσετε τις σκέψεις μου. 

Στη διάθεσή σας για σκέψεις και σχόλια."

Φιλικά
ΚΕ

Ιωάννινα 19-6-2014


Category: ,

0 σχόλια

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...