Η DARPA επικεντρώνεται στη βιοτεχνολογία για αμυντικούς σκοπούς... (όπως πάντα άλλωστε)

Admin | Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014 | 1:55 μ.μ. | 3 σχόλια

Η Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός νέου τμήματος, το οποίο θα δραστηριοποιηθεί στον ευαίσθητο τομέα της βιοτεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Biological Technologies Office, όπως θα είναι η επίσημη ονομασία του, θα αναλάβει το κομμάτι της έρευνας που αφορά τη μελέτη του τρόπου που η βιολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τομείς της αμερικανικής αμυντικής πολιτικής.

Το νέο τμήμα αναμένεται να ερευνήσει αντικείμενα όπως η χρήση προσθετικών μελών με δυνατότητα ενεργοποίησης μέσω Internet, η αποκατάσταση μνήμης, η ανάπτυξη προγραμμάτων φυσικής κατάστασης που θα επιτρέπουν στο στρατιωτικό προσωπικό να μεταφέρει εξαιρετικά μεγάλα βάρη και η κατανόηση της φυσικής διαδικασίας και πως αυτή μπορεί να λειτουργήσει σε υλικά και μηχανές.

Άλλα προγράμματα με τα οποία αναμένεται να ασχοληθεί το BTO είναι η κατανόηση του ανθρώπινου βιολογικού ρολογιού, η ανάπτυξη εμβολίων για ιούς πριν επέλθει το ξέσπασμά τους, ακόμη και ο σχεδιασμός «κοινωνικής εκπαίδευσης» που θα επιτρέπει στους στρατιώτες να επικοινωνούν με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών που δεν θα έχουν κοινή γλώσσα.

Σε κάθε περίπτωση η επικέντρωση των ερευνών θα γίνει σε αμυντικά προγράμματα βιοτεχνολογίας και όχι σε προγράμματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθετικούς σκοπούς.
(Σχόλιο psekasmata : Ας μην ξεχνάμε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και επίσης ας μην ξεχνάμε την "αμυντική" στάση που έχουν δείξει σε διάφορες χώρες του κόσμου)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DARPA, το νεοσυσταθέν τμήμα αποτελεί την φυσική εξέλιξη άλλων σημαντικών προγραμμάτων που σχετίζονται με τη μελέτη του ανθρώπινου νευρικού συστήματος, τον σχεδιασμό αισθητήρων και τον έλεγχο πιθανά επικίνδυνων μικροβίων. Όλα αυτά τα προγράμματα ήταν μέχρι σήμερα αντικείμενα των τμημάτων Defense Sciences και Microsystems Technology.

Τέλος, η DARPA στην ανακοίνωσή της αναγνωρίζει ότι η επιστημονική εξέταση αντικειμένων όπως η βιοτεχνολογία και η διαχείριση των ανθρώπινων ικανοτήτων ενδεχομένως να εγείρει θέματα ηθικής τάξεως. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει, σε περιοδική βάση, επαφή με ακαδημαϊκούς φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα εξετάζουν θέματα που θα προκύπτουν σε επίπεδο ηθικής, νομικής και κοινωνίας.

(Πηγή: naftemporiki.gr)

Κατάλαβες τι μας περιμένει, έτσι;;; (δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, είναι πραγματικότητα!!!)

Category:

3 σχόλια:

 1. οσο ο ανθρωπος το παιζει θεος τοσο ο πελεκις θα ειναι βαρυς.μπουμεραγκ θα γινουν ολα λογιαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικα ενας βαρβατος πιλοτος στη ΠΑ δεν υπαρχει;
  Απο οτι δειχνουν τα πραματα,οχι.
  Ριξτο κατω να τελειωνουμε.πιο πολλα δεινα δε θα παθουμε.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 3/4/2014 χαμος και σημερα στο ξυλοκαστρο απο το ψεκασμα,,4 στην σειρα μας ραντιζαν σαν κατσαριδες οι βρωμικοι,,τι αλλο να πω και παλι,,,και οποιος επιζησει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...