Ποιος τελικά είναι ο ορισμός του καθαρού ουρανού;

Admin | Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 | 12:05 μ.μ. | 1 σχόλια

Για τις τρεις τελευταίες μέρες η Ε.Μ.Υ. μας «υποσχέθηκε» ξαστεριά (χαρακτηρισμός «καθαρού» -από νεφώσεις (;)- ουρανού στο meteo) . Δυστυχώς όμως και αυτή η λέξη κατάντησε διφορούμενη, σαν τον αόριστο χαρακτηρισμό «παρασκευάζεται στην Ελλάδα» ένα πράγμα, που συναντά κανείς στις
συσκευασίες των προϊόντων, που μπορεί να αναφέρεται στο περιεχόμενο, στη συσκευασία ή και στα δύο.

Ο ουρανός το τελευταίο τριήμερο εδώ στην Αρκαδία ήταν ναι μεν ελεύθερος από -ορατές- νεφώσεις, αλλά αυτό δεν αρκεί για να το χαρακτηρίσεις «καθαρό», όταν έχει σχεδόν χάσει το χρώμα του από τα αιωρούμενα μικροσωματίδια (ιδιαίτερα εμφανές από τα εντυπωσιακά χρώματα που λαμβάνει κατά την ανατολή και δύση) και η ορατότητα περιορίζεται στα ~5-10 km (πιο μακριά δε ξεχωρίζεις παρά μόνο περιγράμματα π.χ. των ορεινών όγκων).

Επιπρόσθετα, σήμερα από το πρωί επικρατεί η εικόνα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες, με νεφώσεις να έχουν ξαφνικά ξεπροβάλλει από το πουθενά.

Αναρωτιέμαι λοιπόν πως άραγε η Ε.Μ.Υ. και το meteo να φαντάζονται / ερμηνεύουν τις «καθαρές» ατμοσφαιρικές συνθήκες. Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, ο αυστηρός ορισμός θα έπρεπε να είναι :

Καθαρός = «καθαρός από μη-ανθρωπογενή νέφη.»


Hint: Παρατηρήστε προσεκτικά αυτή τη «φωτορεαλιστική» πρόβλεψη για μια ηλιόλουστη μέρα στη Θεσσαλονίκη από το meteo (zoomάρετε την εικόνα στο μέγιστο) και επαληθεύστε αν ο ουρανός, κατά τους ειδικούς, είναι όντως «καθαρός» σύμφωνα με το παραπάνο ορισμό.






Προβλέψεις vs Εικόνα Ουρανού στην Αρκαδία, 14/03/2014








Από σχόλιο αναγνώστη

Category: ,

1 σχόλιο:

  1. Τα δρακονιανά γεράκια της Washington κάνουν το γενικό κουμάντο στον πλανήτη.


    Άλλα μας υποσχέθηκε η "ΕΜΥ", άλλη γνώμη είχε η NSA η οποία της τράβηξε το αυτί να να μάθει να μην αντιμιλάει.


    Για το Σαββατοκύριακο η διαβόητη τρομοκρατική υπηρεσία της Νέας Τάξης εξήγγειλε μπαράζ από χημικές επιθέσεις σ' όλη την ελληνική επικράτεια και νέα τεχνητή κακοκαιρία από τη Δευτέρα η οποία θα διαρκέσει καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας με βροχές, καταιγίδες, χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις βοριάδες που θα φτάνουν τα 9 με 10 Μποφόρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...