Γιατί τόση καιρική και σεισμική τρομοκρατία τελευταία;

Admin | Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 | 1:09 μ.μ. | 1 σχόλια


Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι μεγάλου μεγέθους σεισμοί που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με εξέχουσες 'πρωτιές' μεγέθους και σφοδρότητας, κρύβουν από πίσω τους το πλέον βρόμικο και άνανδρο χτύπημα ενάντια στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη που αιώνες τώρα με τόση αγάπη την φιλοξενεί... Τώρα που η Μάνα Γη δυσκολεύεται να
καλύψει την απληστία με τις σχεδόν στραγγισμένες, πηγές της σκέφτηκαν την εκπόρνευσή της για εύκολο και γρήγορο χρήμα, όσο θα ψάχνουν και για τις ελάχιστες παρθένες πηγές που εναπόμειναν.


Την τεχνολογία την έχουν. Την έχουν εξελίξει και είναι ένα όπλο άοσμο, άγευστο κι αόρατο. Ξεκίνησε με σπορά νεφών, με τους οργονίτες του Β. Ράιχ, με τις υποθαλάσσιες βόμβες για τσουνάμι και πέρασε στη δημιουργία πλάσματος, την επέμβαση στην ατμόσφαιρα, τροπόσφαιρα, τεκτονικές πλάκες και βάθη των ωκεανών. Και μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, οι επεμβάσεις χαλούν το κλίμα και όσο το κλίμα χαλάει τόσο διάφορα συμφέροντα εξυπηρετούνται και πάνω απ' όλα, η ίδια η ύπαρξη της Ατζέντας 21.
Τον τελευταίο καιρό πακέτο με τις διάφορες ειδήσεις καταστροφών ανά τον κόσμο έχουν και τα διάφορα καταστροφολογικά σενάρια. Από τη μια ενισχύουν την προπαγάνδα της κλιματικής αλλαγής, από την άλλη βγάζουν κυριολεκτικά στην πιάτσα τις διάφορες περιοχές του πλανήτη. Κι αυτό το πλανητικό 'πεζοδρόμιο' λέγεται "ασφάλιστρα κινδύνου".
Την τεχνολογία την έχουν. Την έχουν εξελίξει και είναι ένα όπλο άοσμο, άγευστο κι αόρατο. Ξεκίνησε με σπορά νεφών, με τους οργονίτες του Β. Ράιχ, με τις υποθαλάσσιες βόμβες για τσουνάμι και πέρασε στη δημιουργία πλάσματος, την επέμβαση στην ατμόσφαιρα, τροπόσφαιρα, τεκτονικές πλάκες και βάθη των ωκεανών. Και μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, οι επεμβάσεις χαλούν το κλίμα και όσο το κλίμα χαλάει τόσο διάφορα συμφέροντα εξυπηρετούνται και πάνω απ' όλα, η ίδια η ύπαρξη της Ατζέντας 21.

Τον τελευταίο καιρό πακέτο με τις διάφορες ειδήσεις καταστροφών ανά τον κόσμο έχουν και τα διάφορα καταστροφολογικά σενάρια. Από τη μια ενισχύουν την προπαγάνδα της κλιματικής αλλαγής, από την άλλη βγάζουν κυριολεκτικά στην πιάτσα τις διάφορες περιοχές του πλανήτη. Κι αυτό το πλανητικό 'πεζοδρόμιο' λέγεται "ασφάλιστρα κινδύνου".

Εκτός από τα ασφάλιστρα δανείων και ομολόγων κλπ τις τελευταίες 2 δεκαετίες και συγκεκριμένα από το 1996 - 7 έχουμε και ασφάλιστρα κινδύνου και στο κλίμα, τα λεγόμενα παράγωγα καιρού. Μόλις 4 χρόνια μετά την εγκατάσταση του υπερόπλου χααρπ που παρουσιαζόταν ως 'ερευνητικό' πρόγραμμα.

Η προ μνημονίων Ελλάδα ήταν αδιάφορη για τέτοιες μπίζνες, μια χώρα με ήπιο και εξαιρετικά ισορροπημένο κλίμα, ναι μεν σεισμογενής, αλλά με όχι φονικούς σεισμούς που συνήθως ακούμε στο εξωτερικό.

Όμως η Ελλάδα των μνημονίων άλλαξε. Οι χημικοί αεροψεκασμοί που είναι και το απαραίτητο υλικό σποράς στην ατμόσφαιρα για να δουλέψουν τα ηλεκτρομαγνητικά τους πεδία αυξήθηκαν δραματικά, ο καιρός άρχισε να είναι ασταθής, περίεργος, με πολλά 'ξεσπάσματα' κι ακραία φαινόμενα άγνωστα για την Ελλάδα, ωστόσο μακριά από αυτά που συμβαίνουν σε άλλες χώρες.
Όμως η καταστροφολογία δυνάμωσε και σε αυτό βοηθούν και τα ΜΜΕ αλλά και τα καιρικά ιστολόγια που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια και που κάθε τόσο σπείρουν ανησυχία για φυσικές καταστροφές.
//   ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙΡΟΥ  (Weather derivatives)

Τα παράγωγα καιρού είναι χρηματοοικονομικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρίες, οργανισμούς ή φυσικά πρόσωπα ως τμήμα μιας στρατηγικής για τη διαχείριση και τη μείωση των κινδύνων που συνδέονται με ανεπιθύμητα ή απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα. Ακριβώς όπως τα παραδοσιακά παράγωγα, των οποίων τα κέρδη εξαρτώνται από την τιμή ενός υποκείμενου τίτλου, ένα παράγωγο καιρού μπορεί να έχει για υποκείμενο τίτλο τα εξής: βροχόπτωση, θερμοκρασία, ξηρασία, υγρασία ή χιονόπτωση.

Ο επενδυτής, ο οποίος πωλεί αυτό το παράγωγο, αποδέχεται τον κίνδυνο επιβαρύνοντας τον αγοραστή με μια προμήθεια. Εάν δεν συμβεί τίποτα, ο επενδυτής καταγράφει κέρδος μέσω της προμήθειας. Εάν όμως ο καιρός επιδεινωθεί σε επίπεδα που περιγράφονται στη σύμβαση, τότε ο πωλητής υποχρεούται να πιστώσει τον αγοραστή με το συμφωνηθέν ποσό. Δεν πρόκειται ακριβώς για μια ασφάλεια, στην οποία ο ασφαλιζόμενος καιρικός κίνδυνος είναι σπάνιος, όπως ένας τυφώνας ή ένας ανεμοστρόβιλος. Στο καιρικό παράγωγο προϊόν η επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου είναι γεγονός σύνηθες, όπως π.χ. μια ξηρασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή μια καταστρεπτική για ορισμένη δενδροκαλλιέργεια πυκνή χιονόπτωση κατά του διάρκεια του χειμώνα.


Η Le Monde προβλέπει φονικό σεισμό στην Ελλάδα;

Το άρθρο της Le Monde που έκανε το γύρω του διαδικτύου προβλέποντας σεισμό 9 ρίχτερ στην Ελλάδα ήταν πετσοκομμένο. Πήραν μονάχα το μέρος που μιλούσε για τη χώρα μας κι άφησαν απέξω όλα τ' άλλα. Έτσι εστιάζοντας μόνο στον Ελλαδικό χώρο, οι 'προβλέψεις' απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη τρομοκρατική δύναμη.

Tι λένε όμως οι σεισμολόγοι; 


Όλοι οι σεισμολόγοι θεωρούν υπερβολικές τις προγνώσεις/προβλέψεις/πιθανότητες για σεισμό 9 ρίχτερ στην Ελλάδα. 
PictureΓεράσιμος Χουλιάρας
[...] όσον αφορά στο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde” το οποίο αναφέρεται στην Ελλάδα και εκτιμά ότι είναι ένας από τους χώρους με την υψηλότερη σεισμικότητα της Ευρώπης, είναι σωστό και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουμε από μεγάλους και καταστρεπτικούς σεισμούς, κάτι που το γνωρίζουμε και το επισημαίνουμε διαρκώς [...]  το σενάριο των 9R που παρουσιάζει η «Le Monde» είναι ακραίο, καθώς γνωρίζουμε, ότι ο πιο ισχυρός σεισμός που έχει συμβεί στον ελληνικό χώρο δεν ξεπερνά τα 8,2R σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα.


Picture Άκης Τσελέντης
[...] Το άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα “Le Monde” δεν είναι κάτι καινούργιο είναι μια εκτίμηση - έρευνα βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία, μας δίνει ένα γενικότερο πλαίσιο της σεισμικότητας της Ανατολικής Μεσογείου [...] στην Ελλάδα δεν έχει κάνει ποτέ 9R. [...]  Το πρόβλημα είναι άλλο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σταματήσει την αντισεισμική πολιτική, έχουμε κάνει εγκλήματα όσον αφορά την στατικότητα των κτιρίων.
  

Όμως τις καλύτερες εξηγήσεις τις ακούσαμε εκ στόματος κου Λέκκα σε μια εκπομπή του Σκάι την επομένη κάποιων κουνημάτων της Κρήτης, Δείτε τη συνέντευξη. 

Και για την επαλήθευση του λόγου του κου Λέκκα μόλις σήμερα ο ιστότοπος iefimerida.gr είχε άρθρο με τίτλο Ποιες είναι οι 10 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο από φυσικές καταστροφές, "έρευνα που χρηματοδότησε η Ελβετική ασφαλιστική εταιρεία Swiss Re προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες χώρες κινδυνεύουν περισσότερο από επερχόμενες φυσικές καταστροφές όπως τσουνάμι, σεισμοί, τυφώνες και πλημμύρες, ρίχνοντας φως σε ένα ερώτημα που βασανίζει τους πολίτες σε όλο τον  κόσμο"... κι εδώ εμείς γελάμε...

Ο ένας κρίκος της αλυσίδας είναι οι χημικοί αεροψεκασμοί για την εξασφάλιση του απαραίτητου υλικού. Ο άλλος κρίκος είναι η δημιουργία του προβλήματος με την επωνυμία κλιματική αλλαγή -τέλειο μέσο για άνοιγμα πράσινης αγοράς, επιβολής μέτρων κι έλεγχο πληθυσμών, Ατζέντα 21. Ο επόμενος κρίκος είναι παράγωγα καιρού κι ασφάλιστρα κινδύνου, αφού θα παίξουμε με όπλο τον καιρό ας βγάλουμε και κανένα φράγκο γιατί οι ψεκασμοί έχουν κι έξοδα. Ο πιο πέρα κρίκος μπορεί να είναι ακόμα και αύξηση των ασφαλίστρων των ακινήτων και σεισμόσημα, κάτι που ο κος Λέκκας μπορεί ακόμα να μην έχει υπόψη του, αλλά ήδη κυκλοφορούν σχετικές φήμες. Παραπέρα κρίκος μπορεί να έχει να κάνει και με τις γεωτρήσεις και fracking που θα αρχίσει στη χώρα μας κι ίσως οι ... 'προβλέψεις' να είναι απλώς κάλυψη. Και μην ξεχνάτε, τη μηχανή λαδώνει με το αζημίωτο βέβαια, η μεγαλύτερη εταιρεία που έχει συμφέρον να 'ταϊσει' φτηνά και γρήγορα κατεστραμμένες περιοχές, η Μονσάντο.

Κι όλη αυτή η αλυσίδα σφίγγει ολοένα και περισσότερα γύρω μας ασφυκτικά. Η Ελλάδα μαζί με τα μνημόνια, απέκτησε άστατο καιρό, επικινδυνότητα αλλά και έντονη δραστηριότητα σεισμική που άλλοτε συνδέεται με πολιτικά γεγονότα, άλλοτε με επιστημονικές έρευνες κι άλλοτε με συζητήσεις περί ΑΟΖ και πηγές, γέμισε καιρικούς και καιρο-τρομοκράτες κι αν όλα αυτά σε κάποιους μοιάζουν απλές συμπτώσεις, σε μας είναι η απόδειξη ότι η Ελλάδα μαζί με τα μνημόνια μπήκε μέσα στο κλιματικό κύκλο της αλυσίδας που λέγεται Ατζέντα 21 και που κάθε μέρα σφίγγει και σφίγγει και σφίγγει...

© AllNewz

Category: ,

1 σχόλιο:

  1. οτι και να κανουν θα πεθανουν και οι σαυριτες και οι αντιχριστοι και τα κολοαεροπλανακια τους και τα ψεκασματα τους και οι σποροι τους.. ο θεος τα επιτρεπει για να διαλεξει τους καλυτερους ..ειναι λιγα τα ψωμια τους για αυτο βιαζονται δεν θα τους βγει ομως γιατι παιζουν το παιχνιδι του θεου και ειναι απο πριν στημενο..πιστευετε και μην φοβαστε ο θεος δινει τα παντα απκει να το ζητησουμε τι καθομαστε και κλαιμε την μοιρα μας, αυτο θελουν!!!! μην τουε ταιζετε εχουμε το υπεροπλο και ειναι ο θεος! σας μιλαω εκ πειρας! οτι σκεφτομαστε γινεται! δοκιμαστε το με χαλαρωτητα και θα δειτε! στειλε στον αγυριστο τηλεορασεις και εφημεριδες και δειτε την ζωη! χαρειτε οτι εχετε και ας δοκιμασουν να παρουν τα παντα!! παντα θα εχουμε αρκει να φυγουμε απο το παιχνιδι τους γυριζοντας την πλατη στην τρομολαγνεια που μας επιβαλουν! ο θεος ξερει την δυναμη μας ας την καταλαβουμε και εμεις και τοτε θα ψαχνουνε τα αεροπλανακια τους ναφυγουν..αει στα τσακιδια ΝΤΠ πολιτικοι πορδες που τους δινουμε αξια καθε βραδυ στη τιβι..δειτε τσοντες καλυτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...