Ευρώπη SOS: Ετοιμαστείτε για τυφώνες, καύσωνες και φονικά φαινόμενα!

Admin | Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 | 1:42 μ.μ. | 2 σχόλια

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των ειδικών για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ζωή των Ευρωπαίων πολιτών καθώς για τα επόμενα 30 χρόνια, φονικά ακραία καιρικά φαινόμενα θα πλήττουν την Γηραιά Ήπειρο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, σερ Μπράιαν Χιπ, η Ευρώπη θα θρηνήσει πολλά θύματα εξαιτίας των
ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία δεν θα είναι σπάνια στο εγγύς μέλλον.

Οι Ευρωπαίοι θα μάθουν να ζουν με τυφώνες και σφοδρές καταιγίδες, όπως ο Ξάβερ που έπληξε την βορειοδυτική Ευρώπη προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Αλλά και οι καύσωνες θα οδηγούν στο θάνατο πολλούς πολίτες. Και καθώς η στάθμη της θάλασσας θα ανεβαίνει, οι παραλιακές πόλεις θα διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Ο σερ Μπράιαν, έχοντας μελετήσει την πιο πρόσφατη έρευνα για την κλιματική αλλαγή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Γηραιά Ήπειρος είναι εκτεθειμένη σε τυφώνες όπως ο Χαγιάν που προκάλεσε στις Φιλιππίνες πάνω από πέντε χιλιάδες θανάτους.

"Με βάση τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν σε διάφορα σημεία του πλανήτη και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες έρευνες για την κλιματική αλλαγή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να δοθεί από τις αρχές των χωρών αλλά και τους επιστήμονες ιδιαίτερη προσοχή στις επιπτώσεις που θα έχουν τα ακραία καιρικά γεγονότα στην Ευρώπη".

"Οι ανθρώπινες απώλειες από τους καύσωνες αλλά και το οικονομικό κόστος από τις καταστροφές που προκαλούν οι πλημμύρες, θα πρέπει να ανησυχούν τους ειδικούς", προσθέτει ο Βρετανός επιστήμονας. (σσ. psekasmata "Μυρίζομαι πολλές δουλίτσες για τους μεγαλοκατασκευαστές")

Από την πλευρά της, η Κομισιόν έχει ήδη προειδοποιήσει πως η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει την υγεία των πολιτών. Για παράδειγμα, θα υπάρξουν αλλαγές στην συχνότητα εμφάνισης ασθενειών που μεταδίδονται μέσω εντόμων (κουνούπια και τσιμπούρια). Επιπλέον, θα υπάρξουν και έμμεσες επιπτώσεις, για παράδειγμα αλλαγές στην ποιότητα του νερού και του αέρα. 

(protothema.gr)

 Σχόλιο psekasmata 

Πολύ μας γύρω γύρω μας το φέρνουν για τη μόλυνση του αέρα και του υδροφόρου ορίζοντα. 
Άραγε... αναρωτιέμαι εγώ... στρώνουν το έδαφος ώστε όταν κάποια στιγμή αναγκαστούν να κάνουν επίσης μετρήσεις στον αέρα και νερό να μας πουν ότι για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή;;; Επίσης θα επηρεαστεί πολύ η υγεία μας από την κλιματική αλλαγή... (Μάλλον καμιά επίπτωση δεν έχουν τα μεταλλαγμένα ή οι αεροψεκασμοί κατ΄αυτούς...)
Μου θυμίζει την απάντηση που έδωσαν όταν βγήκαν στην επιφάνεια οι παρακολουθήσεις της NSA. "Ναι.. σας παρακολουθούσαμε αλλά για να σας προστατεύσουμε από την 'τρομοκρατία'... ". Βέβαια ούτε λόγος για την εσωτερική 'τρομοκρατία' που την προκαλούν οι ίδιοι για να περνούν τα πάντα υπό το πρίσμα του φοβικού συνδρόμου...

Category: ,

2 σχόλια:

  1. Αφού παραδέχτηκαν δημόσια ότι αυτοί προκάλεσαν τη τεχνητή οικονομική κρίση τώρα ομολογούν ωμά, κυνικά και ξεδιάντροπα πως ο πραγματικός σκοπός τους είναι ο ολοκληρωτικός αφανισμός κάθε μορφής ζωής πάνω στη Γη και όχι η μείωση του πληθυσμού.


    Για να πετύχουν το σκοπό τους θέλουν μέσω του υπεροπλοστασίου τους να μεταφέρουν το εκκρεμές του χρόνου στην εποχή των παγετώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν,ο Θεός γελάει... λέει η σοφή παροιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...