Φονική κακοκαιρία: Νεκρή στις πλημμύρες του Άργους, καταστροφές σε Πελοπόννησο. [ΒΙΝΤΕΟ]

Admin | Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 | 12:06 μ.μ. | 1 σχόλια

Δρόμοι ποτάμια στην Πελοπόννησo και πλημμυρισμένα σπίτια.
Μια 55χρονη γυναίκα, σερβικής καταγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία που γράφει το κουδούνι του διαμερίσματος, γιατί δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα τα στοιχεία, που βρέθηκε πνιγμένη, λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα, σε υπόγειο διαμέρισμα, επί της οδού Χαντζή στο 'Αργος, είναι ο τραγικός απολογισμός της μεγάλης πλημμύρας στο Άργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια από
τις 20 κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από σπίτια, το θέαμα που αντίκρισαν οι πυροσβέστες ήταν αποτρόπαιο.

Όταν τα νερά τραβήχτηκαν, αντίκρισαν το πτώμα μιας γυναίκας που έμενε στο υπόγειο.

Το υπόγειο διαμέρισμα της γυναίκας βρισκόταν πλάι σε ακάλυπτο οικόπεδο το οποίο συγκέντρωσε πολλά νερά, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα προστατευτικό τοιχίο που υπήρχε και τα νερά να εισβάλουν με απίστευτη δύναμη στο διαμέρισμα της γυναίκας που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και βρήκε τραγικό θάνατο.
Την ώρα που οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τον τραγικό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στη Ρόδο, μετράμε ακόμη έναν νεκρό στη χώρα μας από την κακοκαιρία.


Πλημμύρες όμως είχαμε τη νύχτα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση. Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.



Κλειστά σχολεία στην Κυνουρία, τόνοι σκουπιδιών στον Αργολικό

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές και στην περιοχή της Κυνουρίας, όπου για προληπτικούς λόγους με απόφαση των δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία της επαρχίας.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στον κάμπο του Λεωνιδίου και στην περιοχή Λάκκος, όπου η ισχυρή βροχόπτωση και οι θυελλώδης άνεμοι φούσκωσαν τη θάλασσα και πλημμύρισαν τα περιβόλια και καλλιέργειες κηπευτικών.

Στη Βόρεια Κυνουρία υπάρχουν προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους στα χωριά Άγιος Ανδρέας, Κορακοβούνι και Κούτρουφα, ενώ πέτρες έχουν πέσει και στο δρόμο Τρίπολης - Άστρους. Συνεργεία του δήμου βρίσκονται στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές και εκτιμάται πως έως το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί.

Η κακοκαιρία σαρώνει όλη τη χώρα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα όλη η χώρα, με τα πιο σημαντικά προβλήματα να παρουσιάζονται σε Πελοπόννησο, Ηπειρο, Πάτρα. Από τις έντονες βροχοπτώσεις δεν γλίτωσε ούτε και η Αττική. Επί ποδός βρίσκεται από τα ξημερώματα η Πυροσβεστική, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση.



Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυρές καταιγίδες στην Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο δύσκολες ώρες πέρασαν πολλοί κάτοικοι στην πόλη του Άργους, αφού υπερχείλισαν οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα.

Οι περισσότεροι δρόμοι πλημμύρισαν, καθώς επίσης και πολλά υπόγεια και σπίτια, ενώ σε ορισμένους δρόμους στο ανατολικό τμήμα της πόλης διεκόπη για αρκετή ώρα η κυκλοφορία.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί 20 κλήσεις ενώ προβλήματα έχουν και τα χωριά Νέα Κίος, Σκαφιδάκι και Κεφαλάρι. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει δημιουργήσει και η συσσώρευση υδάτων στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους, από τους Μύλους προς το 'Αργος.

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι στο Κιάτο... Σοβαρά τα προβλήματα και στην πόλη του Κιάτου από τη σφοδρή καταιγίδα με πολλά πλημμυρισμένα υπόγεια και αποθήκες. Πολλές κλήσεις στην πυροσβεστική από κατοίκους.



(protothema.gr)

Εμείς απλά θα σας θυμίσουμε τι προηγήθηκε τις τελευταίες μέρες στην ευρύτερη περιοχή και τα συμπεράσματα βγάλτε τα μόνοι σας...

Δείτε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας εδώ και εδώ


Category: , ,

1 σχόλιο:

  1. σας γραφω απο ξυλοκαστρο,χαμος εγινε την κυριακη,01/12/2013 απο την καταρακτωδης βροχη που επεσε,πεμπτη και παρασκευη σαρωσαν τον ουρανο στους αεροψεκασμους,μεχρι και την νυχτα ακομα περνουσαν και εριχναν καργα χημικα,οι βρωμικοι,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...