Κάμερες κατέγραψαν χημικούς αεροψεκασμούς τη στιγμή εισερχόταν στην ατμόσφαιρα ο μετεωρίτης που έπεσε στη Ρωσία. [ΒΙΝΤΕΟ]

Admin | Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 | 12:51 μ.μ. | 0 σχόλια


Μετεωρίτης κατερχόμενος εξερράγη πάνω από την περιοχή chelyabinsk της Ρωσίας προκαλώντας εντυπωσιακά φαινόμενα και προβλήματα στους κατοίκους
Ο μετεωρίτης κινούμενος με ταχύτητα της τάξεως των 15km/s έως 18km/s ή περίπου 50.000 km/h εξερράγη δευτερόλεπτα πριν αγγίξει την γήινη επιφάνεια και στην συνέχεια διασπασμένος σε πολλά κομμάτια έπεσε σε διάφορα σημεία στην περιοχή της Ρωσίας.
Πιο αναλυτικά...
πέρασε πάνω από το νότιο περιοχή των Ουραλίων και εξερράγη πάνω από chelyabinsk oblast. Η έκρηξη-διάσπαση του μετεωρίτη στον αέρα συνέβη σε περίπου 15 με 25 χιλιόμετρα (10 έως 15 ml) πάνω από το έδαφος. 
Η συνολική ενέργεια που απελευθερώνεται ήταν ισοδύναμη με περίπου 500 χιλιάδες τόνους ΤΝΤ.
Οι μεγάλες ενέργειες που έλαβαν χώρα στο συμβάν είχαν ως αποτέλεσμα έκκληση μεγάλης λάμψης φωτός καθώς και ένα ωστικό κύμα το οποίο προκάλεσε η διέλευση και η έκρηξη του μετεωρίτη έσπασε τζάμια κτηρίων σε μεγάλη έκταση τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους
Εκείνη την χρονική στιγμή πολλές κάμερες κατέγραφαν διάφορα γεγονότα και έτσι κατεγράφη από πολλά σημεία και η κάθοδος του μετεωρίτη.
Εδώ προβάλλουμε ένα video που καθώς κινείται το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκεται η κάμερα που λαμβάνει τις εικόνες του περιβάλλοντος μερικά δευτερόλεπτα πριν την εμφάνιση του μετεωρίτη που όπως προείπαμε έπεσε στις 15-02-2013 στην Ρωσία φαίνεται στα αριστερά μια τεράστια γραμμή αεροψεκασμού ενώ άλλες δυο παρόμοιες γραμμές αεροψεκασμών φαίνονται μπροστά και κάτω στον ορίζοντα και αμέσως εκείνη την στιγμή εμφανίζεται από ψηλά η φωτοβολούσα πύρινη γραμμή εισόδου του μετεωρίτη.Category:

0 σχόλια

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...