Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Σε ποιες εταιρίες απένειμε η Greenpeace τα “βραβεία της ντροπής”; Για γεωμηχανική και αεροψεκασμούς... άχνα!!!


Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε χρόνο στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, σε επιχειρήσεις που κατηγορούνται ότι έδειξαν "ιδιαίτερη αδιαφορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον".

Ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας Gazprom, που επικρίνεται για τα προγράμματά του στην Αρκτική, και η αμερικανική εταιρεία
ενδυμάτων Gap, η οποία κατηγορείται για την πολιτική της στο Μπανγκλαντές, κέρδισαν σήμερα τα "βραβεία της ντροπής" για το 2014, τα οποία απονέμει κυρίως η περιβαλλοντική οργάνωση "Γκρίνπις".

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται, μεταξύ άλλων, από μέλη της Γκρίνπις και της Διακήρυξης της Βέρνης, μιας ελβετικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, αποφασίστηκε να δοθεί στην Gap επειδή η αμερικανική εταιρεία αρνήθηκε να υπογράψει μια συμφωνία για τις πυρκαγιές και την ασφάλεια των κτιρίων στο Μπανγκλαντές, παρά την κατάρρευση πέρυσι τον Απρίλιο του Ράνα Πλάζα, ενός κτιρίου που βρισκόταν στα προάστια της Ντάκα και στέγαζε πολλές υφαντουργικές μονάδες, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 1.100 ανθρώπων.

Οι δύο οργανώσεις κατηγορούν την αμερικανική εταιρεία ότι εμπόδισε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην χώρα αυτή, προωθώντας το δικό της πρόγραμμα, το οποίο χαρακτήρισαν ως μια "μη δεσμευτικού χαρακτήρα ψευδοσυμφωνία που ελέγχεται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις".

Το Μπανγκλαντές είναι η δεύτερη χώρα εξαγωγής ενδυμάτων στον κόσμο.

Ο τομέας αυτός, ο οποίος με τα 4.500 εργοστάσιά του αποτελεί έναν από τους πυλώνες της εθνικής οικονομίας, αντιπροσωπεύει το 80% των ετήσιων εξαγωγών του Μπανγκλαντές, ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το βραβείο του κοινού κέρδισε παράλληλα ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom κατόπιν ψηφοφορίας που έγινε στο Ίντερνετ στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι.

"Ο Gazprom είναι η πρώτη επιχείρηση που αντλεί πετρέλαιο κάτω από τα παγωμένα νερά της Αρκτικής, παρά τον καταστροφικό απολογισμό της στο θέμα της ασφάλειας", αναφέρει σε ανακοίνωση της Γκρίνπις ο Κούμι Νάιντου, εκτελεστικός διευθυντής της Greenpeace International.

Τα σχέδια του ρωσικού ομίλου στην Αρκτική είχαν βρεθεί στο προσκήνιο μετά την φυλάκιση τριάντα μελών του πληρώματος του πλοίου Arctic Sunrise της Γκρίνπις.

Αυτοί είχαν συλληφθεί έπειτα από μια δράση τους τον Σεπτέμβριο κατά μιας πετρελαϊκής εξέδρας της Gazprom στην Αρκτική, η οποία είχε ως στόχο την καταγγελία των κινδύνων που εγκυμονεί η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε αυτήν την ζώνη η οποία έχει ιδιαίτερα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Η Gazprom δεν σχολίασε σχετικά σε ερώτηση που της υπέβαλε το Γαλλικό Πρακτορείο στη Μόσχα.

Πέρυσι οι νικητές των "βραβείων της ντροπής" ήταν η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, σύμβολο των κακών πρακτικών του χρηματοπιστωτικού τομέα, και η πετρελαϊκή εταιρεία Shell, η οποία κατηγορείται ότι συνέβαλε στη μείωση των αιώνιων πάγων της Αρκτικής.

[ Σχόλιο psekasmata ]

Καλός ο ακτιβισμός της Greenpeace, καθώς και η προστασία της φώκιας και της φάλαινας αλλά στον πλανήτη υπάρχουν και άνθρωποι. Ας θυμηθούμε την άρνηση στο διάλογο της Greenpeace για τη Γεωμηχανική εδώ


6 σχόλια:

  1. Κάτι μου λέει πως η Greenpeace αναγκάστηκε να απονείμει αυτά τα βραβεία κατόπιν αφόρητων πιέσεων που δέχτηκε από τα "ιδρύματα" που ελέγχουν τις εν λόγω εταιρείες.

    Αυτή η κακόγουστη φιέστα εκδηλώνεται σε μια χρονική στιγμή που οι δυνάμεις της Οικουμένης χτυπάνε αλύπητα την Ελλάδα με σεισμό 6,5 ρίχτερ σε αντίποινα για την άρνηση της «συγκυβέρνησης» να αποδεχτεί τα προαπαιτούμενα του ΟΟΣΑ και την εμμονή του Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει το φλερτ με τη Ρωσία στους τομείς της ενέργειας και της άμυνας.

    Παρά τις διαβεβαιώσεις Στουρνάρα για ταχεία και άμεση εφαρμογή των αξιώσεων του ΟΟΣΑ, το «τρίγωνο του διαβόλου» Βρυξέλλες-Βερολίνο-Ουάσιγκτον εμμένει στην προκλητική αδιαλλαξία του.

    Ενδεικτική των προθέσεων των σαυρητών είναι η εμπρηστική δήλωση του Γερμανού αρχιτραπεζαλίτη Γενς Βάϊντμαν ο οποίος υποστηρίζει πως οι «προβληματικές περιπτώσεις» θα πρέπει να αντλούν έσοδα πρώτα από τις περιουσίες των πολιτών τους, προτού στραφούν σε άλλες χώρες για βοήθεια (δηλαδή κυρίως τη Γερμανία και την «αυλή» της).

    Η γερμανική κεντρική τράπεζα θέτει ζήτημα κεφαλαιακού φόρου καθώς ευθυγραμμίζεται με την αρχή της εθνικής ευθύνης.

    Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν ζητηθεί η αλληλεγγύη άλλων χωρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την υποστήριζα εδώ και χρόνια με όποιο τρόπο μπορώ.
    Την είχα πιστό οδηγό μου για τις τροφές που αξιολογούσε.
    Εδώ και 2 χρόνια την ρωτάω επανειλημμένα γιατί δεν παίρνει θέση για τους αεροψεκασμούς και δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα...

    Οργάνωση που είναι ανεξάρτητη (όπως η ίδια καυχιέται) και καθαρή δεν νοείται να δειλιάζει να πάρει θέση.
    Απεναντίας θα είχε την αμέριστη συμπαράστασή μας γι ακόμη μία φορά.

    Η σιωπή της με έχει απογοητεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσό μου κορίτσι η Greenpeace κατάντησε παραμάγαζο της δρακονιανής οικουμένης.

    Κι εγώ την εμπιστεύτηκα από πιτσιρίκι όπως και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η WWF και ο δικός μας Αρκτούρος λόγω της αγάπης μου για τη μητέρα φύση και τη προστασία του ζωϊκού βασιλείου που απειλείται με αφανισμό άπ' αυτά τα κτήνη.

    Δυστυχώς κάποιοι άλλοι ήθελαν να τις αξιοποιήσουν για τα δικά τους σκοτεινά συμφέροντα.

    Διάσημοι σαυρήτες όπως ο George Soros και ο Bill Gates κατάφεραν να δωροδοκήσουν τα μέλη της Greenpeace με αντάλλαγμα τη συσκότιση της αλήθειας γύρω από τους ψεκασμούς και τα διατροφικά σκάνδαλα. Υπήρξαν μάλιστα καταγγελίες για απειλές διακοπής της χρηματοδότησης ακόμα και για δολοφονίες μελών της οργάνωσης στη περίπτωση που σπάσει η ομερτά που επιβλήθηκε από τη δρακονιανή αδελφότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ φοβάμαι πως είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες... Κρίμα.

    Μένουμε όλο και πιο λίγοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δείτε ένα παλαιότερο άρθρο μας σχετικά με την Greenpeace και θα καταλάβετε πολλά...
    http://psekasmata.blogspot.gr/2012/06/greenpeace-chemtrails-haarp.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι το είχα διαβάσει το άρθρο σας (και το ξαναδιάβασα πάλι, να φρεσκάρω τη μνήμη μου). Το ειχα προωθήσει μάλιστα και στους φίλους μου να μπουν να το διαβάσουν.


    Η Greenpeace ήταν από τις περιπτώσεις που δεν ήθελα να παραδεχτώ εύκολα πως ήταν ακόμα ένα κάστρο που έπεσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά, χλευαστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δεν θα δημοσιεύονται. Θα παρακαλούσαμε τα επίσης να γράφετε με μικρά ελληνικά και όχι greeklish.